Zoeken

Foto-expo Ik ben zeventien van Martijn v/d Griendt

T/m 26 juni: foto-expo Ik ben zeventien van Martijn v/d Griendt, die ook de prachtige foto's voor deze website maakte.

vrijdag 20 mei 2016
Ik ben zeventien

Martijn van de Dylan Trustfull en Martijn van de Griendt bij DWDD Dylan Trustfull bij DWDD Griendt, de fotograaf die de prachtige portretten van Ma-studenten heeft gemaakt voor deze website, fotografeert al jarenlang jongeren wereldwijd. Onlangs verscheen een nieuw boek van hem, Ik ben zeventien, over Amsterdamse jongeren. T/m 26 juni is de gelijknamige expositie te zien in Melkweg Expo in Amsterdam. Ik ben zeventien toont naast foto’s van tieners ook hun dagboekteksten en tekeningen. Het boek is vernoemd naar het beroemde boek 'Wij zijn 17' van Johan van der Keuken dat zijn zestig jarig bestaan viert.

Martijn bezocht anderhalf jaar lang schoolfeesten en huisfeestjes in Amsterdam maar fotografeerde Amsterdamse jongeren vooral op straat, met speciale aandacht voor de groep die op het Museumplein hangt.

De jongeren waren dit keer niet alleen onderwerp van Martijns fotografie, ze werkten zelf ook mee aan het boek. Diverse jongeren gaven hem bijzondere tekeningen en dagboekteksten, waarvan een selectie in het boek is opgenomen. Zo schreef Ma-student Dylan Trustfull de tekst 'Ik ben 17' en staat een foto van hem in het boek. Op 13 mei waren Dylan en Martijn te gast bij DWDD. Bekijk het fragment van DWDD.

Amsterdamse jongeren foto expo Melkweg Martijn van de Griendt ©Martijn van de Griendt / v.l.n.r: Sophia (17), Piet (14) en Julia (14) op het Museumplein
Tentoonstelling Melkweg Expo

Net als in het werk van Martijn komen in de Melkweg alle subculturen samen en speelt identiteit een grote rol. Er worden naast grote afdrukken van de foto’s ook enkele tekeningen en teksten van de jongeren getoond. Daarnaast presenteert Martijn een korte video over de jongeren van Amsterdam.

Martijn van de Griendt - Ik ben zeventien
T/m 26 juni
Open wo t/m zo, 12:00 - 21:00 uur, toegang gratis
Melkweg Expo / ingang via Melkweg Café (Marnixstraat 409)

Martijn van de Griendt Facebook
Martijn van de Griendt website