Zoeken

Marilene Streefland neemt afscheid als voorzitter College van Bestuur

Marilene Streefland zal in mei afscheid nemen als voorzitter.

maandag 29 januari 2024

Marilene Streefland zal in mei afscheid nemen als voorzitter van het College van Bestuur van Mediacollege Amsterdam. Na een periode van vier jaar, waarin zij met toewijding en enthousiasme leiding gaf aan de vakschool, heeft Marilene besloten geen tweede termijn te aanvaarden. Ze benadrukt haar trots op de studenten en medewerkers van Mediacollege Amsterdam en kijkt positief terug op de bereikte resultaten.
Next LevelSinds augustus 2020 is Marilene Streefland voorzitter van het College van Bestuur. In deze periode is de nieuwe strategische koers opgesteld, ‘MA Next Level’, een ambitieuze agenda die richting geeft aan de ambities van Mediacollege Amsterdam. Daarnaast is geïnvesteerd in de samenwerking tussen ons vmbo en mbo. Het vierjaarlijkse inspectieonderzoek werd succesvol afgerond net als de oplevering van de grootschalige nieuwbouw. Verder vervulde Marilene diverse nevenfuncties, waaronder het voorzitterschap van de Stichting ‘Ieder MBO een Practoraat’, lidmaatschap van de sectorkamer ICT en Creatieve industrie en lidmaatschap van de Mediaraad.
Een intensieve periodeMarilene Streefland: “Na bijna vier jaar collegevoorzitter te zijn geweest, kijk ik met trots terug op deze periode. Ik ben dankbaar dat ik samen met mijn collega-bestuurslid Mirjam Leinders heb mogen bijdragen aan de successen van Mediacollege Amsterdam. Het was een intensieve periode, met de coronapandemie en grote veranderingen in het onderwijs- en medialandschap. We zijn in deze transitie meegegaan en hebben hier zelfs mede vorm aan gegeven.”

De Raad van Toezicht van Mediacollege Amsterdam heeft begrip voor het besluit van Marilene Streefland: “De Raad van Toezicht heeft buitengewoon veel waardering voor wat onder de bezielende leiding van Marilene is bereikt op onderwijsvernieuwing, innovatie en ontwikkeling van de organisatie. Daar heeft ook Mirjam een belangrijke rol bij gespeeld en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de continuïteit van de ingezette strategische koers goed geborgd is.”