Zoeken

Photographic designer

Deze opleiding is de perfecte keuze als je wilt leren hoe je met beeld een verhaal kunt vertellen. De opleiding combineert fotografietechniek, vormgeving, storytelling en ondernemerschap om jou op te leiden tot een creatieve en innovatieve fotograaf. Tijdens de opleiding ontwikkel je niet alleen een sterke technische basis, maar leer je ook hoe je jouw eigen stijl kunt ontwikkelen en jouw portfolio kunt opbouwen.

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-kb + Creatieve en artistieke aanleg
Leerjaren:
4
Leerweg:
Bol
Niveau:
4
Kwalificatiedossier:
AV-productie
Maximum aantal:
60 plaatsen

Wat leer je?

De opleiding duurt vier jaar en bestaat uit een combinatie van (fotografie)techniek, vormgeving, storytelling en ondernemerschap. Tijdens de opleiding ontwikkel je een sterke technische basis. Daarnaast leer je hoe je jouw creatieve ideeën kunt omzetten naar een goed concept en een goed eindproduct. Je leert hierbij je eigen persoonlijke voorkeur te ontwikkelen; bijvoorbeeld als portret-, mode- of productfotograaf voor campagnes en social mediacontent.

Studieprogramma

De opleiding behandelt onder andere onderzoek, beeldbewerking, belichting, vormgeving, video, conceptontwikkeling en storytelling. Daarnaast leer je over de grenzen van jouw eigen vakgebied heen te kijken en samen te werken met verschillende vakdisciplines. Dit kun je aanvullen met keuzedelen die je opleiding een meerwaarde geven. Je kunt ervoor kiezen je vakgebied te verbreden of je te verdiepen in een beroep van je interesse, zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt.

Tijdens de opleiding ga je stagelopen en je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid. Je krijgt dan een opdracht waarbij een praktijksituatie wordt nagebootst. Hierdoor kunnen we zien of je het toekomstig beroep in je vingers hebt.

Ontdek de opleiding Photographic designer

Digital Talks #2: Photographic designer

Dit ben je nu...

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een creatieve en artistieke aanleg nodig en moet fotografie jouw passie zijn. Daarnaast moet je een ondernemende houding hebben en creatief kunnen denken. Je moet in staat zijn om oplossingen te vinden voor vraagstukken en daarbij niet bang zijn om risico’s te nemen. Een onderzoekende houding en de vaardigheid om de juiste vragen te stellen zijn belangrijk.

Digital Talks #1: Photographic designer

Studie in Cijfers

Studie in cijfers - AV-productie-BOL niveau 4

Kosten

Kosten 
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Tegemoetkoming
Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten.

OV-kaart
Ook mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen een OV-kaart (studentenreisproduct) aanvragen. Vraag de kaart bij voorkeur drie maanden van tevoren aan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Wat na Ma?

...en zo ben je straks

Werken
Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als fotograaf, beeldbewerker, vormgever of conceptontwikkelaar. Dit kun je doen in loondienst voor diverse merken, bureaus en studio’s, maar ook als zelfstandig ondernemer.

Doorstuderen
Doorstuderen kan ook, bijvoorbeeld bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) of Willem de Kooning Academie.

Waarom Ma?

MA helpt je jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen de mediabedrijven in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want MA is een vakschool.

Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Tijdens je opleiding koppelen we je aan bedrijven uit de branche. En we laten je samenwerken met studenten van andere opleidingen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen.

“Combineer fotografietechniek, vormgeving, storytelling en ondernemerschap.”

“Kom meer te weten over 360-graden fotografie.”

“Leer op een creatieve manier jouw verhaal te vertellen.”

“Leer werken voor verschillende opdrachtgevers.”

Amsterdam

Kies je voor MA, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in een prima omgeving. Ga maar na: in en rond Amsterdam zitten de beste mediabedrijven ter wereld. En, ze kunnen hardwerkende jonge professionals die zich gespecialiseerd hebben in creatieve fotografie goed gebruiken. Een stage en wellicht later een baan vinden is hier geen probleem. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!

Contact

Aanmelden

Deel deze opleiding: